Over ons

Michele Meyer | True Lawyers

mr. Michele N. Meyer
“Ik ben realistisch, soms een beetje streng”

Specialisme

  • Personen- en familierecht
  • Arbeidsrecht
  • Contractrecht
  • Bouwrecht
  • Huurrecht
  • Bemiddeling in conflicten
  • Mediation

Michele N. Meyer groeide op in Suriname en rondde het Atheneum af in Nederland. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam voltooide ze de studie rechten. Zij werd in 2005 op Curaçao beëdigd als advocaat en werkte sindsdien bij diverse kantoren, waaronder als partner en als zelfstandig advocaat. Na een succesvol doorlopen erkende Mediation opleiding in Nederland werd Meyer in 2009 de eerste advocaat-mediator van Curaçao. In 2009 heeft zij de erkende opleiding tot Mediator afgerond en sindsdien staat zij als registermediator vermeld in het register van de Mediation Federatie Nederland.

Meyer wordt veel ingeschakeld als advocaat, dan wel als mediator bij echtscheidingen of arbeids- en bouwgeschillen en bestuurdersconflicten. Zij heeft veel vlieguren in het benutten van oplossingen bij conflicten.

“Ik ben realistisch. Als advocaat sta ik naast mijn cliënt, als die er zelf niet uitkomt. Mijn werkwijze is efficiënt, ik kom graag zo snel mogelijk tot de kern van een conflict.” Meyer noemt zichzelf een beetje streng, maar daarmee wel doelgericht. “Ik richt me op een positieve praktijk, waarbij veel conflicten voorkomen kunnen worden als zaken vooraf goed geregeld worden. Door het opstellen van een duidelijke overeenkomst vooraf, kan later vaak veel geld en moeite bespaard worden. En wat dacht je van het sparen van energie en goede relaties?”

Naast de advocatuur is Meyer sinds 2016 secretaris in het bestuur van de CliniClowns Curaçao. Zij is secretaris van het Caribisch Arbitrage Instituut, waarbij buitengerechtelijk geschillen beslecht kunnen worden. Meyer is tevens bestuurslid van de Stichting Beroepsopleiding voor de Advocatuur en bestuurslid van de Caribbean Mediators Associatie. Meyer schrijft met enige regelmaat columns in het Antilliaans Dagblad. Aan de University of Curaçao verzorgt Meyer sinds 2011 gastcolleges voor het vak Alternative Dispute Resolution en Mediation.