Over ons

Marie Jose Eisden | True Lawyers

mr. Marie-José Eisden
"Gedreven, resultaatgericht en altijd duidelijk"

Specialisme

  • Personen- en familierecht
  • Strafrecht
  • Intellectueel eigendomsrecht

Marie-José Eisden is op Curaçao geboren en in 2006 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op het gebied van het Nederlands Privaatrecht. Na het behalen van haar meestertitel ging zij als jurist aan de slag bij televisieproducent Endemol Nederland. Een jaar later trad zij in dienst bij stichting BREIN waar zij zich namens auteurs- en naburig rechthebbenden bezighield met het handhaven van hun rechten op het internet. Alhoewel zij het als jurist bij de Stichting BREIN naar haar zin had, besloot zij na drie jaar zich op Curaçao te vestigen. Daar werd zij op 14 september 2010 beëdigd en ingeschreven op het tableau van het Gemeenschappelijk Hof van Aruba, Curaçao, Bonaire, Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. 


Marie-José is medeoprichter van True Lawyers en zij is sinds 2015 vice-deken van de Orde van Advocaten in het bestuur van de Orde. Ook staat zij als merkgemachtigde ingeschreven bij het Bureau voor de Intellectuele Eigendom van Curaçao. In oktober 2020 is Marie-José door de Minister van Justitie benoemd als lid van de Klachten Commissie Politie Optreden. 


Marie-José legt zich voornamelijk toe op het personen- en familierecht, (financieel) strafrecht en intellectueel eigendomsrecht. Zij heeft ruime ervaring met het procederen in straf- en familierechtzaken en levert graag een bijdrage aan voortdurende verbetering van de persoonlijke situaties van haar cliënten. Niet alleen wanneer het juridisch probleem al bestaat, maar bij voorkeur proactief en in een vroeg stadium waardoor problemen kunnen worden voorkomen of op zijn minst niet escaleren. 


Marie-José is toegankelijk, betrokken en beschikt over kennis, lef en creativiteit. In het personen- en familierecht hebben haar cliënten veelal niet alleen juridisch- maar ook van praktisch advies nodig. Marie-José begrijpt dat een juridisch probleem of conflict zeer belastend kan zijn voor u en uw omgeving, juist omdat in deze zaken de emoties hoog oplopen. Marie-José kan u als advocaat én rechtsgeleerde generalist van breed advies dienen en werkt graag samen met u naar een geschikte oplossing toe. Daarbij is haar talenkennis, Nederlands- Engels- Papiaments, opportuun.