Over ons

Joyceline Lovert | True Lawyers

mr. Joyceline E. Lovert
“In hectische situaties houd ik het hoofd koel”

Specialisme

  • Contract- en aansprakelijkheidsrecht
  • Vermogensrecht
  • Erfrecht
Joyceline Lovert, geboren in Nederland, groeide op op Curaçao en studeerde af als Meester in de Rechten aan de Universiteit van Leiden. Ze werkte zeven jaar bij SMS Advocaten en was daarnaast wetenschappelijk medewerker eerste klasse op de afdeling privaatrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid op de University of Curaçao. Nog steeds geeft zij een aantal keer per jaar les op de Universiteit. Haar ervaring als wetenschappelijk medewerker aan de universiteit draagt bij aan hoe Lovert met haar cliënten aan tafel zit. Zij communiceert graag op helder en persoonlijk niveau.

Die werkwijze leidt ertoe dat Lovert diverse langdurige samenwerkingen met cliënten onderhoudt. Zo is en was zij de vaste advocaat van diverse zorginstellingen op Curaçao. Ook onderhoudt zij lopende samenwerkingen met bijvoorbeeld enkele lokale midden- en kleinbedrijven, waarbij zij deze bedrijven helpt met verbetering van hun rechtspositie in het economische handelsverkeer. “Hoe beter ik een bedrijf of cliënt ken, hoe beter ik kan inspelen op hun behoefte”, aldus Lovert.

Als belangrijke eigenschappen voor een advocaat noemt zij een prettige samenwerking, vertrouwen, loyaliteit en rust. “Een cliënt kan dingen bij me neerleggen en ik zorg dat het opgelost wordt. Taak van een advocaat is om in hectische situaties het hoofd koel te houden.”

Lovert is medeoprichter van True Lawyers en richt zich met name op vermogensrechtelijke vraagstukken en het contract- en aansprakelijkheidsrecht. Daarnaast is zij voorzitter van de Antilliaanse Juristen Vereniging en sinds 2008 vaste columniste in de weekendbijlage Ñapa.